Dual Kherr

Warmte opslag systeem van Climastar

Dual Kherr, warmte opslagtechniek van Climastar om comfort te verbeteren en energieverbruik te verlagen.

De gepatenteerde voorkant van de radiator is gemaakt van een legering van kalksteen en aluminium die onder extreme druk geperst worden tot 1 Silicium plaat. 

Silicium heeft als eigenschap dat het warmte goed kan vasthouden ( accumuleren) terwijl aluminium een van de beste warmtegeleiders is.

Met Dual Kherr garanderen wij de beste warmte overdracht naar een ruimte waardoor warmte wordt opgeslagen in de radiator en een ruimte comfortabel op temperatuur houdt met een lager energieverbruik.

Dual Kherr technologie

Alleen materialen met een hoge materiaaldichtheid kan warmte accumuleren (opslaan) voor een bepaalde tijd.

Tijdens het productieproces worden ruwe grondstoffen (kalksteen en alumium) geraffineerd waarbij microdeeltje overblijven. De grondstoffen worden onder extreme druk (2000 ton) in mallen van 100×50 cm geperst. De mallen worden daarna enkelen uren gebakken op een temperatuur ban 1200 C waardoor het materiaal half vloeibaar wordt en zich goed vermengt, door dit proces wordt dit materiaal hard, homogeen met een hoge materiaaldichtheid. Geen bindingsmiddelen worden toegevoegd, alleen druk en warmte. Een milieuvriendelijk productieproces.

Climastar kan daardoor de hoogste kwaliteit garanderen.