Veelgestelde vragen – Energieneutraal

FAQ

Over Exeron

Hoe werkt het?


In deze infographic ziet u precies hoe Exeron Zero bij u in huis werkt. In de meest gangbare situatie zijn uw zonnepanelen aangesloten op een omvormer. Exeron Zero vervangt uw omvormer en vult uw systeem aan met een batterij op- en ontlader, frequentieregelaar en batterijpakket. De Exeron bepaalt of opgewekte stroom naar de batterij stroomt of naar het stroomnet in huis. Zodra er minder stroom wordt opgewekt dan er in huis verbruikt wordt, zorgt de Exeron Zero dat er naast zonnestroom, ook batterijstroom geleverd wordt.

Waarom zal ik exeron kiezen?


In tegenstelling wat ander systemen beloven is ons systeem compleet en van hoogwaardige kwaliteit. Wij leveren de Exeron Zero met omvormer, batterij lader en ontlader, frequentieregelaar, back up systeem, beheersoftware en batterijpakket naar wens en alle componenten zijn van de hoogste kwaliteit. Als u in de toekomst kiest voor een uitbreiding van bijv. uw zonnepanelen dan is de Exeron modulair uitbreidbaar zonder nogmaals zware investeringen in uw energie opslagsysteem.

Welke FINANCIELE voordelen geeft de Exeron mij?


Zoals u wellicht al heeft gelezen, wil de Nederlandse overheid saldering op termijn sterk versoberen en eventueel belasten. Als het zover is, krijgt u dus steeds minder voor de energie die u met uw zonnepanelen opwekt én teruglevert. Met Exeron Zero vergroot u uw onafhankelijkheid en bent u in staat om dit proces van versobering tegen te gaan. Verder ziet EnergieNeutraal waarde ontstaan in het inzetten van de batterij als buffer voor uw aansluiting, waardoor pieken in uw verbruik niet zullen worden belast.

Wat is de terugverdientijd?


Voordat wij deze vraag kunnen beantwoorden dienen wij samen te bepalen wat uw wensen en behoeften zijn.

Kan ik onafhankelijk worden met dit systeem?


Hierbij moeten een aantal zaken in ogenschouw genomen worden, de tijd van het jaar in de zomer wek je meer energie op dan in de winter, de hoeveelheid zonnepanelen die geplaatst zijn, de grootte van het batterijpakket en het energieverbruik van uw gezin / woning.

Installatie

Hoeveel zonnepanelen ben ik nodig?


Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is technisch niet van belang. Exeron werkt met elk aantal, zelfs zonder zonnepanelen. Overweegt u om samen met Exeron ook zonnepanelen aan te schaffen, dan adviseren we u graag over een systeem dat zo optimaal mogelijk is afgestemd op uw energiebehoefte.

Moet ik de zonnepanelen installatie aanpassen?


Nee, Exeron is een plug and play systeem en is binnen 15 minuten gemonteerd.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor plaatsing van Exeron Zero met batterijpakket?


De Exeron Zero dient in in een droge ruimte geïnstalleerd te worden. Het maximale gewicht is 24 kg dus te monteren aan elke muur. U dient rekening te houden met de volgende afmetingen, 45x49x19cm (B x H x D) voor de Exeron Zero en de ruimte voor het gekozen batterijpakket

Ik heb zonnepanelen met omvormer, kan ik ook kiezen voor Exeron Zero?


Absoluut. Uw huidige omvormer wordt dan vervangen door een Exeron Zero die zowel uw zonnepanelen als batterijpakket bedient.

Gebruik

Hoe laad en ontlaadt de Exeron precies?


Exeron is ingericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat u de zonne-energie die u zelf opwekt eerst zelf gebruikt. Zodra u meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd. Als de zon onvoldoende schijnt zorgt Exeron voor energielevering. Is de batterij leeg zal de Exeron kiezen voor een alternatieve energiebron, bijvoorbeeld het net of generator, waarbij u de Exeron kunt programmeren om uw batterij te laden vanuit het net of generator als back-up, dan is de batterij erop gericht steeds zo vol mogelijk te blijven.

Kan ik met Exeron laden vanaf het net?


Jazeker. De batterij kunt u zowel opladen met energie van zonnepanelen als met stroom uit het stroomnet. Dat is extra interessant, omdat de energietarieven in de toekomst flexibel zullen worden. Als het bijvoorbeeld hard waait zal de stroomprijs lager zijn dan wanneer het windstil is. Met de thuisbatterij wordt het mogelijk om op goedkope momenten stroom op te slaan vanaf het net, om vervolgens op dure momenten deze stroom te gebruiken of te verkopen.

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?


Wanneer u de Exeron gebruikt zal dit geen invloed hebben op uw stroomvoorziening omdat de Exeron overschakelt van net naar de batterij en levert vanuit de batterij. U kunt als extra back up kiezen voor een generator die automatisch inschakelt als de batterij leeg raakt.

Hoe te bestellen?

Wanneer is de Exeron beschikbaar?


Via deze website kunt u Exeron Zero vanaf nu reserveren. U wordt dan als één van de eersten benaderd voor het opmaken van een offerte. We starten hiermee vanaf januari 2016.

Wat is de totaalprijs van een Exeron Zero?


Exeron Zero P2 kost € 4.390,-. dat is inclusief hybride batterij (48v/100Ah), exclusief transport en montage.
​Uw persoonlijke situatie kan invloed hebben op de totaalprijs.

Ben ik gegarandeerd van een Exeron als ik nu reserveer?


Wanneer u nu op bestellen klikt, wordt u al eerste benaderd voor een offerte. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw huis geschikt moet zijn. We maken altijd eerst een afspraak om samen met u de situatie bij u thuis zorgvuldig te bekijken.

Wat is de Levertijd?


Vanaf begin januari 2016 kunnen wij de Exeron bestellen, de levertijd is vanaf het moment van bestellen 6 weken.

Heeft u nog vragen?

Bel met het Exeron team
Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen over Exeron opslagsysteem
Bel 06-16444363 (lokaal tarief)
​Bereikbaar op werkdagen 
Winkelwagen