Nano-infraroodverwarming

Wat is Nano-infraroodverwarming?

Nano-infrarood radiatoren verwarmen een ruimte met lange golf infraroodstraling. De aanwezige massa, zoals vloeren, wanden of plafonds, nemen de warmte op en geven deze terug aan de ruimte. Dit effect beïnvloedt de stooktijd positief ten gunste van de Nano-infraroodverwarming, wat weer een gunstig effect heeft op het totale energieverbruik van een woning. Wil jij een infraroodpaneel kopen? Lees dan verder om de verschillende mogelijkheden te ontdekken.

Basis serie


Premium serie


Glas serie


Spiegel serie


Badkamer

HT straler


Specials


Thermostaten


Bereken uw warmtebehoefte met e-calculator

Met de e-calculator bereken je eenvoudig je warmtebehoefte per woonruimte. Met de e-calculator helpen wij u  om een goede keus te kunnen maken welk verwarmingssysteem het beste bij uw woning past


e-calculator

Offerte aanvragen verwarmingen
Wat heeft u extra laten isoleren
Welk type glas heeft uw woning
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.
=

Varianten en toepassingen

Nano-infrarood radiatoren zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals GFK (glasfiberkunststof), glas, aluminium en spiegel. Het spiegelmodel is verkrijgbaar in zowel een wand- als plafondmodel. De radiatoren worden onder andere gebruikt voor woningen, kantoren, bedrijfspanden, ziekenhuizen en meer. Besluit nu om een infraroodpaneel te kopen voor een pand van jouw klanten en ervaar de voordelen.

Voor elke verwarmingsbehoefte bieden wij een passende oplossing.

Nano-infrarood versus infraroodverwarming

De termen Nano-infraroodverwarming en infraroodverwarming worden vaak door elkaar gebruikt. Het grote verschil tussen Nano-infrarood en reguliere infrarood zijn de warmtepanelen. De panelen bij reguliere infraroodverwarming hebben een hoge temperatuur (+/- 160 graden Celsius). Daarnaast is het spotverwarming, zijn ze zwaar en verbruiken ze meer elektriciteit dan Nano-infrarood.

Het is mogelijk om een woning financieel aantrekkelijk en duurzaam te verwarmen (zie tabel 1).

Infraroodverwarming

Het verschil tussen infraroodpanelen en Nano-infraroodpanelen is aan de buitenzijde niet direct zichtbaar. Het is pas voelbaar zodra je de panelen aanzet. Door de directe stralingswarmte van infraroodpanelen is duidelijk dat deze dienen als spotverwarming. Indien je voor het paneel staat, ervaar je een intensieve stralingsgolf, vergelijkbaar met de rode lamp die vroeger in veel badkamers als verwarmingselement hing. Infraroodpanelen hebben een bereik van ongeveer vier meter, hierdoor zijn deze het meest geschikt als bijverwarming.

Nano-infraroodverwarming

De warmte die Nano-infraroodpanelen uitstralen, is zeer comfortabel. Zodra een paneel aanstaat, verdeelt deze de warmte gelijkmatig en efficiënt. Het verschil tussen Nano-infraroodverwarming en infraroodverwarming is dat de Nano-infrarood warmtepanelen in staat zijn om grotere ruimtes te verwarmen. De stralingsgolf heeft namelijk een bereik van tien meter. De Nano-infraroodstraling verwarmt massa, die de warmte absorbeert en terugkaatst. Jouw klanten ervaren hierdoor een gelijkmatige en comfortabele warmte. Alle massa in een straal van tien meter wordt verwarmd. De warmte die Nano-infraroodpanelen uitstralen is vergelijkbaar met de warme gloed van een radiator. Dit is het resultaat van de lange stralingsgolf. Deze beweegt zich langzamer en heeft langere sinus dan infrarood.

​Verwarmen met Nano-infrarood

Nano-infrarood warmtepanelen hebben een lage oppervlaktetemperatuur in vergelijking met infraroodpanelen, 85 tegen 160 graden Celsius. Dankzij de lage radiatortemperatuur heeft Nano-infrarood meer tijd nodig om een ruimte op te warmen. Het kost echter bijna geen energie om de temperatuur constant te houden wanneer een ruimte al verwarmd is. De energie wordt opgeslagen in de massa, zoals muren, plafonds en vloeren, maar ook in tafels, kasten en ander meubilair. De massa geeft deze opgeslagen warmte vervolgens terug aan de ruimte, zodra de massa ‘volgeladen’ is. Als het juiste vermogen is opgesteld en de massa is verwarmd dan resulteert het in een enorme energiebesparing. Je moet bij het kopen van een infraroodpaneel echter wel rekening houden met:

 • Vocht dat zich in bouwdelen bevindt wordt niet opgewarmd. Is een woning net opgeleverd of grondig gerenoveerd? Dan werkt de Nano-infraroodverwarming pas optimaal na een maand.
 • De meest optimale plaatsing van de Nano-infrarood radiatoren met warmtepanelen is niet onder de vensterbanken, maar op de wand en/of in plafonds.

Voordelen Nano-infraroodverwarming

 • Laag energieverbruik tot 70% mogelijk op gasverbruik (passiefhuis)
 • Lage investering
 • Lange levensduur
 • Geen jaarlijks onderhoud
 • Verbetering van het energielabel
 • Geen CO2 uitstoot
 • Geen gasaansluiting meer nodig
 • Zeer eenvoudig te monteren
 • Aansluitingen op bestaand elektriciteitsnet
 • Geen krachtstroom nodig
 • Geen koolmonoxide
 • Geluidsarm en reukloos
 • Ruimtebesparend
 • Geen warmteverlies door buizen en/of leidingen
 • Geen warmteverlies tussen plafond en vloer
 • Elke ruimte is afzonderlijk regelbaar
 • Schimmeldodend en bacterie werend
 • In elke ruimte inpasbaar
 • Vele varianten aan panelen mogelijk
 • All-electric verwarmingssysteem en ondersteund aan Energieneutraal of Nul-Op-Meter

De panelen van Sundirect

Energieneutraal is importeur en voorraadhoudend voor heaters van Sundirect. Dit merk heeft een groot assortiment aan Nano-infraroodpanelen tegen aantrekkelijke prijzen, zoals:

 • PE-panelen, dit zijn glasvezelversterkte kunststof-panelen met frame
 • IC-panelen, dit zijn aluminium panelen zonder frame
 • GD-panelen, dit zijn glaspanelen zonder frame, verkrijgbaar in de kleuren wit, rood en zwart
 • MD-panelen, dit zijn spiegelpanelen verkrijgbaar in verschillende maten voor enkele en dubbele wasbakken
 • RC-panelen, dit zijn ronde panelen speciaal ontworpen voor aan het plafond
 • Art-panelen, dit zijn glas en/of glasvezelversterkte kunststof-panelen waarop je een foto uit onze collectie of een eigen foto kunt laten drukken

Wil je een infraroodpaneel van Sundirect kopen? Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten van 60 x 60 tot 70 x 130 cm en in verschillende wattages, variërend van 350 tot 1100 watt. Wij hebben voor hogere ruimtes een verwarmingspaneel met een vermogen van 500 tot 2400 watt. Hier verwarm je makkelijk een grotere ruimte mee.

Combineren met zonnepanelen

Nano-infraroodpanelen zijn direct inzetbaar in de warmtehuishouding, wanneer er te veel energie is opgewekt met zonnepanelen. Deze gebruiken de opgewekte energie direct in de woning, waardoor jouw klant bespaart op de energierekening. Wil je informatie ontvangen over de Nano-infrarood warmtepanelen van Energieneutraal in Zwolle? Wil je direct een infraroodpaneel kopen? Of ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw klanten kunnen betekenen? Bel ons dan op 085-4018435, stuur een e-mail naar info@nrgneutraal.nl of vul ons contactformulier in.

Winkelwagen